Tömning dag 2 – proteiner, salt, massa vatten och så julgodis såklart ;)

Tömningsdag #2
Kändes som jag sprungit ett maraton när jag vaknade. För det första hade jag en grym träningsvärk i rumpan och baksida lår och för det andra så har jag sprungit halva natten….på toa!!!
4 l vatten fördelat på en dag brukar föra det med sig.

Till skillnad från min första provtömning känner jag mig inte alls så förvirrad och trött i huvudet. Troligtvis för att jag haft ett kostupplägg på sistone som förberett mig duktigt på att sänka kolhydraterna. Däremot känner jag mig rätt svag, tunn och börjar bli svullen av allt salt jag dragit i mig och mitt närminne är uselt!  Men inte hungrig – och det är positivt 🙂

Måndag = jobb. Vaknade i ottan så jag var på jobbet riktigt tidigt. Vilket möjliggjorde att jag kunde smita till frissan på lunchen. Min fantastiska frisör sen över 10 år tillbaka tar emot mig hemma i sitt byggkaos (hon renoverar köket…alla som gjort det vet hur det ser ut då!). Vi har planerat håret till tävlingen sen i maj och förberett för sista touchen idag. Färgen blev SÅ bra – jag är supernöjd! Mackan (min frissa alltså! ) kan verkligen sin sak!!! TACK fin!!!

Jobba jobba jobba – en riktigt bra dag på jobbet!! Känner mig inte förvirrad och okoncentrerad som jag var rädd för innan.
Efter jobbet var det dags för ett bröst, triceps och mag pass på Sturebadet Haga. Idag var det mycket folk där. Träffade på en kollega, Stefan, som en gång i tiden jobbat på tidningen Body och som ska ner till Fitnessfestivalen och jobba där.  Fick lite beröm och sträckte genast på mig 🙂
Gick vidare till nästa övning och fick kontakt med en tjej, Therese (eller var det Tess…?)-Visade sig att hon har coachat flera tjejer och efter en kort stund så hade vi identifierat massa gemensamma bekanta , bland annat min coach backstage Helen, då hon känner dom flesta i Fairing teamet.
Rätt tydligt är att den här branchen, precis som många andra, är som en ankdam. Folk har koll på en och framförallt om du lyckats placera sig på prispallen – då är det tokkört att gömma sig! Något att tänka på…

När jag kom hem hade jag fått BLOMMOR!!!  Min fina  underbara vän Åsa kan inte följa med till Göteborg till helgen så hon kom över med en blomma. Jag hade inte hunnit hem tyvärr men vilken glad överraskning det blev!!
Tack fina Åsa!!!! *rörd*
Mera omtanke kom efter ett par timmar – min goa hudterapeut Anki skickar ett underbart peppande sms!! Jag ser fram emot att träffa dig igen snart vännen!!!

 

Middagsdags – en översaltad torsk och vatten. Fridas lammragu med penne både såg och doftade betydligt mycket godare än min fisk.
Just nu så skiter jag faktiskt i vad jag stoppar i mig så länge det är rätt. Om det är gott eller inte kvittar faktiskt så länge jag inte går hungrig. Om mina kollegor tyckte jag var knasig tidigare så tycker dom nog jag har förlorat vettet helt och hållet nu när jag sitter med min kalla kycklingfilé och doppar den i flingsalt innan jag tuggar i mig den!!
Allt för konsten 😉

Min älskade Lina lyckades med konststycket att göra mig riktigt skitförbannad idag – jag undrar lite….skulle jag blivit så arg om jag inte var på diet och dessutom tömning? Får dåligt samvete….men diet eller inte – jo jag hade blivit lika förbannad (mest kanske för jag blev orolig när hon aldrig kom hem och inte heller hörde av sig…!!).

Den här veckan är det viktigt att koppla av, ladda inför tävlingen och bara vara jag – går det att bli mer ego än jag redan är funderar jag…?!?!
För mig är det verkligen jordens avkoppling att bara stå i köket och pyssla med vad jag vill. Så resten av kvällen sysselsatte jag med mera julbak! Dom två degarna som jag förberedde igår skulle bakas ut 🙂
Kvällens resultat blev :


Längst fram har vi degarna från igår – saffran och citronsnurror följt av snöbollar, lakritskola och risbräck.
Alltså det finns ju inget mer roligt än att göra julgodis och kakor!!! I love!!!
Det doftar lakrits i hela köket 😀

Testpanelen gav tummen upp även denna gång – snöbollarna vann (och dom var buslätta att göra!!!) – Allt om Mat är en bra tidning det 🙂
Snöbollar
100 gr vitchoklad
1 1/4 dl kokosflingor
1 msk citronsaft
rivet skal av en citron
Smältchokladen, blanda i allt annat, låt stå och dra i ca 20 min och forma sen till små bollar och rulla i kokos (eller florsocker)

Jag får nog göra nya tills det är tillåtet för mig att smaka. Och ja – karaktären höll ännu en gång utan några problem, inte en kokosflinga snuddade mina läppar 😉
Men nu är min fjärde liter vatten slut och tjejernas kvällsfika också.
Natti natti!

 

5 Responses to Tömning dag 2 – proteiner, salt, massa vatten och så julgodis såklart ;)

 1. Drägglar – du får ta med lite i bilen som färdkost (på vägen hem:). Och så klart imponerad av hur viljestark du är. Längtar tills på fredag! PUSS

  • motivationsbloggen.se

   Självklart kommer det packas en goodiebag – fattas bara annat!!! I´m a feeder yes I am – yes I am yeah yes I am yeah! 😉

 2. DU är sååå bra. Vart tog receptet på Saffran och Citronsnurror vägen? Vi ses på lördag! Puss Puss

  • motivationsbloggen.se

   Goa Åsa – det betyder SÅ mycket att ni är med mig på plats!!!! Betyder faktiskt allt!!!! <3
   Receptet kommer så fort jag har återfått krafterna och orkar skriva mer 😉

 3. Härligt .. :)) .. Nu kämpar vi på och laddar/tömmer eller vad man nu skall kalla det :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *