Tömningsdag #4 – som en urvriden disktrasa

Jag tycker att dom tre tidigare dagarna har gått ”som en dans” och inte alls varit så ansträngande som jag föreställt mig.
Men idag….suck – jag är HELT tom. Luften har gått ur mig helt och hållet. Jag både ser och beter mig som en tröttmössa!
Förvirrad och skriver ner precis ALLT i alla steg jag måste gör i mitt nya lilla block 🙂 Hjälpmedel är bra

Hade ett möte på jobbet som jag gärna ville vara med på plats istället för över telefon. Det började kl 13.00. Då kan jag åka hem efter det var min tanke.
Efter lunch, eller straxt innan lunch, så var jag helt tom. Jag gick som en zombie. Det var bara ren och skär självbevarelsedrift som jag lyckades behålla fokus på mötet och sen var det bara raka vägen hem!
Är det någon gång jag skulle kunna tänka mig att ge upp så är det nu – kroppen och motivationen är så svag.
Jag fryser hela tiden och mina händer är tunna som hos en 90-åring!!!!

Men så kommer kollegor fram hela tiden – ”nu är det snart dags, spännande!!!” , det kommer mail, det kommer sms, det kommer feedback på bloggen och Facebook ska vi inte tala om. Ni underbara underbara underbara supportrar – utan er hade världen varit bra trist idag!!!!
Jag fick så många varma härliga kramar idag när jag gick från jobbet att jag nästan skulle kunna tänka mig att åka till kontoret imorgon bara för att få ta del av den omtanken mina kollegor visar mig  en gång till!!!! Ni är för härliga på IPG!!!!

Mycket frågor om hur det kommer gå, hur jag känner det, uppmuntrande ord om att jag kommer hamna på prispall, att jag är en vinnare. Jag är fortfarande helt stum (och det händer banne mig inte ofta att jag blir tyst!!!!) och rörd av all support!!!
Hur känner jag mig då? Ja …efter allt jäkla salt och vatten jag dragit i mig samt att magen inte riktigt fungerar som den ska så känner jag mig svullen som en blåsfisk!!!
Hur kommer det gå? Ehhh ja…ingen jävla aning hahaha!!!

Lite allvar – jag tror att det är 25 startande i min klass (Bodyfitness damer – 163 cm). Jag har valt att inte googla runt på mina medtävlande, jag vet ingenting om motståndet och bryr mig inte om det heller. Det här är MIN utmaning och MIN utmaning har varit att forma om kroppen och VÅGA stå på scen i december. Det enda jag vet om mina motståndare är rykten jag hört om minst två i min klass som är erfarna inom Bodyfitness med tävlingar både som SM och internationella tävlingar i bagaget så där ryker 2 av dom 6 finalplatser vi amatörer jagar i denna amatörtävling och det är helt tillåtet att ställa upp även då man har den erfarenheten. Sen kan man fråga sig vad man får ut av det själv när pallplatsen inte direkt blir nån utmaning utan mer en ren egoboost, vilken iofs också kan behövas ibland. Men det är inga problem att nå upp till maxpuls om man ställt in pulsklockan på för låg puls…

Jag har egentligen ingen aning om vad man bedömmer eller hur man bedömmer. Och jag bryr mig inte om det heller- återigen;jag gör inte det här för att satsa min framtid inom Bodyfitness – jag gör det här för att det är en KUL erfarenhet och framförallt en KUL UTMANING.

Vad vet jag då?
Det är här det roliga kommer in i bilden.
Jag vet att jag ska dra på mig en alldeles för liten svart bikini, ett par svarta pumps, sminkad som en första klassens hora, spraytannad och gå ut på scenen spänna mig det bästa jag kan och LE.
– vad är det som är roligt? Jamen läs ovanstående rader igen…hur tokigt roligt låter inte det?
Den icke-existerande 40-årskrisen är ett faktum hahahaha!!!!!

Frågor om jag kommer göra det här igen kommer med jämna mellanrum, vad händer den 4 december och framåt. Jag kan fortfarande inte svara på det. Det är fram till den 3 december som gäller och inget annat, jag är inte kapabel att tänka längre än så.
Vad jag vet är att jag kommer ha en hel del utmaningar på mitt arbete – utmaningar jag ser fram emot och känner att det ska bli skönt att fokusera på, slita som ett djur mentalt och inte fysiskt för en gång skull.

Jag vet också att min träningsresa med absolut bästa resesällskapet Anna är bokad och klar! Den 9 januari går flyget mot Bangkok och sen vidare till Phnom Phen. Och återförenas med makarna Carlswärd. Det ska bli fantastiskt kul att få träffa Maria (och Fredrik såklart!) och ge henne feedback på den peppning och stöttning hon har givit mig under året.

Precis lika kul ska det bli att träffa Helen på plats i Göteborg. Jag känner mig 100% trygg med att hon kommer styra mig, ta hand om mig och se till att förbereda mig på absolut bästa sätt back stage på lördag.

Idag var sista dagen med överdrivet saltande och utan kolhydrater. Imorgon får jag äta kolisar igen!!!!!! HURRA!!!!!! Har väl aldrig längtat så mycket efter kokt ris!!
Imorgon ska ALLT salt bort – och då duger inte den frysta kycklingen eftersom man tillsatt salt i den. Skulle lyxa till det lite och köpa majskyckling men den hade dom ”marinerat” i vatten och 10% salt 🙁
Kryddade dom lite med ingefära (och skulle svätta lite lime över men det glömde jag ….)

Dagens julsnask – mintkyssar (för man får inte säga negertuttar som min farmor sa va?!) och av all den choklad som blev över doppades marsmallows ….då gick jag ut ur köket…

 

Ont i huvudet, trött och kroniskt kissnödig för att inte tala om hungrig!!!! Om jag somnar snabbt så kommer kolhydraterna snabbare till mig  😉

Till sist – ha tålamod! Så fort min hjärna börjar fungera igen, så fort orken kommer tillbaka så kommer det recept under receptfliken. Bland annat alla olika varianter på Proteinpannkakor 😉

Kram på er alla!!!!!

10 Responses to Tömningsdag #4 – som en urvriden disktrasa

 1. Underbara, fantastiska storasyster!!! Svårt att finna ord att beskriva hur det känns att läsa dina ord – stolthet, beundran, omtanke, respekt och ren och skär kärlek! Jag skriver inte ofta till dig här i bloggen, men var förvissad om att jag har läst allt – en del inlägg flera gånger! Jag har varit med dig här hela resan, och även i Göteborg i helgen – frågan är om jag kan hålla tårarna borta på lördag men om jag inte kan det så är det av stolthet och lycka de rinner. Varmaste omtankarna till dig nu på slutspurten! Säger som när du sprang maraton senast ’nu är det bara ental kvar!!!’ Jag älskar dig!

 2. Jag finner inga ord, och blir nästan lite tårögd när ja läser, du kämpar så min kära vän! Älskar dig och vi ses snart snart!

 3. Kör tjejen – jag är så imponerad över din resa. Att du orkar och hinner detta med barn, renovering och jobb! Man kan ju undra vad du går på 🙂

  Stort lycka till nu, hoppas på coola bilder i din minimala bikini, snygga klackar och konstig brunfärg!

  Kramar som räcker tills tävlingen är klar

 4. Hej Ulrica

  Jag vill bara önska ett stort lycka till och jag håller på dig.
  Det har varit ett sant nöje att se vad du åstadkommit och hur dedikerad du varit. Jag försöker mig på diet, men jag har karaktär som en vägglus och det går inte en dag då jag inte tar ett chips känns det som.

  Raise hell on stage

  Kram

  Micke

  • motivationsbloggen.se

   TACK Micke!!!! Vad jättekul att du hörde av dig och att du följt mig!!! Jag tror du vet och har förståelse vad det är jag går igenom 😉 hehehe!
   Karaktären är något man långsamt bygger upp i takt med att resultatet kommer – kom igen – U CAN DO IT!!!

 5. Jag kan inte säga annat än återigen hejja dig och kämpa på dessa sista timmar på din fantastiska resa. Jag är så djupt imponerad över att du utsätter dig för allt du gör nu, det visar på vilken otrolig kämparglöd och motivation du har för att nå upp till uppsatta mål. Jag är mållös och det händer ju inte ofta *asg*

  Kämpa nu ända in i kaklet, jag önskar att jag hittade lite extra pengar någonstans så att jag kunde åka ner till Göteborg på lördag och se ditt slutmål på plats, men det går inte hur jag än vrider och vänder. Men du vet att jag kommer att sitta här och supporta på distans.

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam till bästa fantastiska du!

 6. Go Girl!!!
  Shit, du är såååå cool!
  Förstår inte riktigt hur du har orkat, men nu är du alldeles strax i mål!!
  Jag håller alla tummar och tår jag kan i morgon och ser verkligen fram emot lite bilder sen 🙂

  Massa kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *