Ett kärt återseende – med blandade känslor

Kanske inte riktigt samma pirr av nervositet i magen som tidigare i veckan när jag körde GRIT och Spinningen men däremot ett pirr av längtan. Längtan att träffa Lördagsligan igen – alla morgonpigga starka som likt mig tycker att det är en störtskön start på dagen att köra Bodypump.
Hmm ja nu har vi ju lagt in en morgonpump kl 6.45 på onsdagar så vi får väl säga att vi kör en förmiddagspump 😉

Att redan i receptionen både höra och se Micke, Lena och Ingela gjorde att jag fick lite extra energi – några i mitt järngäng; dom som alltid kommer. Jag ÄLSKAR att peppa (okej reta då 😉 ) Micke där han står längst fram. Nu visste jag att han varit skadad i sommar och fortfarande går på rehab så jag var extra glad att han bet ihop och kom till gymet. Det var väl därför jag också bet i hop för ärligt -egentligen borde jag låtit bli och det var därför det var med blandade känslor jag kom till gymet i morse.

Min axel är verkligen inte bra. Jag hade varit ute på min powerwalk som vanligt och eftersom jag hade gott om tid när jag kom hem så tänkte jag vara smart och värma upp lite med betoning på lite.
Det var lite nedslående mentalt att redan från början veta att även om jag har längtat så mycket så kommer jag inte kunna gå tillbaka till där jag en gång var. När jag värmde upp hemma med 1 kg hantlar så smärtade axeln rejält i vissa lägen.

Jag har mixat ihop min egna ”best of” i våras och bytte ut tre låtar bara för att få lite variation. Mitt fokus den här terminen är teknik.
Under våren har jag peppat alla att gå ur sin comfort zone och våga lägga på. Nu ska vi plocka bort vikter och fokusera mer på tekniken. Jag tror alla följde rådet och körde så – och alla blev trötta 🙂
För min del så funkade inte bröstlåten så bra med den set-up som är nu, fick köra med 1 kg hantlar, morrade inom mig. Rygglåtens alla frivändningar var tuff även då jag tagit bort rätt mycket vikt mot vad jag hade – för varje gång stången drogs upp ovanför huvudet var det som nån satte en dolk i axeln, då ville jag gråta men låten är så grym och gensvaret så grymt från gruppen att det funkade. Jag tror inte ligan förstod vilken påverkan dom hade på mig då, hade dom inte tagit i och peppat varandra så hade jag nog lagt ifrån mig stången. Triceps med plattan bakom huvudet, där jag förr haft 10 kg fick jag gå ner till 2,5…..jag svor inom mig, alla fula ord jag kan!
Usch vilken gnällspik jag kände mig som!
Axellåten gick dock förvånandsvärt bra! Iofs gick jag ner på 1 kg där också stundtals men det funkade utan smärta! 🙂

Jag tackar alla som var med för att ni fick mig på så gott humör fastän jag inom mig var rätt ledsen att jag inte kunde köra som jag brukade, att kroppen sa ifrån – och att jag lyssnade på den 😉
Feedbacken efter passet gör att jag fortfarande ler! 😀
Jag njuter av att vi är så sammansvetsade teamet på lördagar att man inte bara rusar ut och sticker hem direkt utan när jag väl kommer ifrån salen så möts jag av ett helt gäng i receptionen, att vi tar några minuter och sitter ner i soffan, pratar, skrattar och drar slutsatser från dagens pass – jag NJUUUUTER!!!!
20130831_111840[1]

Även om kroppen strejkade och mitt mentala ”jag” var lite nedstämd över min egna insats så var jag så jäkla glad och nöjd när jag åkte hem – jag älskar Lördagsligan!!! Nästa lördag kommer jag tyvärr inte träffa dom för då ska jag gå GRIT Plyo utbildning men lördagen efter så ska dom banne mig belönas efter passet för det är dom värda!

I kväll  ska jag och tjejerna på coctailparty – Fredrik (Fridas gamla klasskamrat) fyller 18 år! 🙂 Det är tack vare våra barn som jag och Åsa (som vi kallar Lennart, don’t ask 😉 ) fann varandra och har genom åren blivit riktigt nära vänner. Ni vet en sån vän som det inte spelar någon roll om man ringer mitt i natten eller inte ringer alls på veckor – en vän som alltid är där och som inte är så komplicerad (det går tokbort, man kan inte hålla på och krångla med mig, läsa in och dra slutsatser  av FB-statusar eller tystnad när det kommer till mig…det går bort) – det är en sån vän hon är ”min” Åsa.
Så efter passet, duschen och lunchen åkte jag och Frida för att köpa en present. Soffan verkligen grät som en hysterisk två-åring när jag lättade och gick ut genom dörren – mitt arsle med!
20130831_125947Nu har vi iaf hittat vad vi ska, jag har handlat till middagen och arslet har parkerat sig i soffan tillsammans med en god chokladmint proteinbar (lördagsgodis!) och en kopp kaffe, bloggar och lyssnar in musiken till GRIT Plyo. Men har TV:n på och kikat på en av 3:ans kvalitetsdokumentärer ; Extrema mammor – Skräpmatsmammor
Men seriöst – vad är det för fel på folk egentligen? Inte helt förvånande är den från England också, landet med både Gordon Ramsey och Jamie Oliver men total okunskap vad det gäller mat och näringsintag.
Tjejen frågar sin väninna på riktigt om hon anser att det är onyttigt att gå till KFC eller McDonalds med sina barn en gång om dagen….

Något McDonalds har det inte varit tal om för min del, jag har hållt mig väldigt strikt till mitt tränings och kostschema och lördag innebär vägning och mätning. Jag var rätt spänd på veckans resultat eftersom förra veckan stod måtten still och vågen visade +0,2 – morr! Jag var asbesviken. Så nu var det dags igen.

Till min stora lycka var det -0,6 kg  , helt perfekt (vill inte gå ner för mycket på enIMG_20130831_154732 gång) och bäst var att måtten pekade neråt också! YAY!
Låren minskade med 1,5 cm, midja med 1 cm, kärlekshandagen också och vågen visade  58,4 kg. Så jävla nöjd att jag tror jag kan unna mig något riktigt gott hemma hos Åsa och Fredrik ikväll 🙂
Skönt att träningen ger resultat och i kombination med maten. Varit lite orolig med tanke på att jag tränar så hög konditionsträning och har ett väldigt lågt intag av Kolhydrater med det funkar 🙂 OCH jag känner att jag orkar med att träna 🙂

Dokumentären gjorde mig lite trött i ögonen så jag ska nog ta och fortsätta njuta av lördagen i ryggläge nån timme till innan det blir mat, fix och piff inför kvällen.
Lördagslyx för mig är att lägga mig på min bäddade säng, slötitta på TV och läsa en bok och slumra till – yes det bor faktiskt en latmask i mig också men jag kväver den rätt ofta 😉
Muskelmat_cover_3D_frilagdSå nu ska jag nog göra just det – lägga mig på sängen istället, ta min nya bok, hitta lite inspiration som kontrast till dokumentären jag just sett och slumra till Project Runway innan tjejerna kommer hem.

Ha en fin lördag !

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *