LesMills Super Saturday – en instruktörs julafton :)

20130923_215239Det har nog inte lyckats undgå någon som följer Motivationsbloggen på FB eller mig på Instagram (ulricaw) att det har varit full fart hela helgen med LesMills Super Saturday och som i år också utökats till Super Sunday 😉

Det här är ett event som alla vi LesMills instruktörer ser fram emot varje år. Det är då våra ”idoler” och förebilder kommer från hela världen och kör ett träningskonvent där dom nya releaserna visas för första gången. Normalt sett så brukar det vara i början av september men i år hade man utökat med att vara här både lördag och söndag så inte bara att vi fått releaserna innan kvartalsutbildningen (det har verkligen aldrig hänt!) utan även så kom större delen av LesMills International teamet upp från Nya Zeeland för att spela in nya releaser för så gott som alla program! Det här var STORT för oss i Sverige!!! Det är lika stort för mig som det är för min dotter Lina när One Direction är i Sverige! 😀 (som för övrigt kommer hit den 13 juni, för er med tonåringar kan det vara bra att veta att biljetterna släpps i morgon 😉
I år kom det ca 4500 till Globen – ni kan ju föreställa er stämningen!

Jag har fnulat på det här inlägget hur mycket som helst och egentligen kan det summeras som Mia sa igår ; kärlek . Kärlek till att röra sig till musik och i grupp, peppa varandra och bara omge sig av glädje. Eller som en annan sa; en sekt… ja kanske lite sektvarning men en sund sådan 🙂 Det är ingen som tvingar våra medlemmar att komma – till oss kommer man för att man tycker det är kul och inte för att man måste träna!

Jag hade för en gång skull planerat in den helgen riktigt väl genom att ta semester både på fredagen och på måndagen  – här ska tränas till bristningsgränsen 😀 Hur sunt är det då? Lite overkill..? Ja för en del men för mig var det inte så mycket träningen som det roliga. Jag ville ju göra allt och jag hade säkert gjort mycket mer om inte schemat krockade så jag inte kunde göra mer. Trött… ja självklart när jag kom hem på kvällen för faktum var att jag var borta 12 timmar både lördagen och söndagen och jag vore ju helt omänsklig om det inte kändes i kroppen.

Min plan var att ta tre klasser; Bodypump, RPM och Grit Cardio på lördagen och utöver det vara med på filmningen på BodyJam och RPM. Säg den plan som håller.
Började med att hämta upp Anna och Laila och sen bar det iväg till Globen för denna fullspäckade dag. För Laila var det första gången och det var ett härligt förväntansfullt kackel i bilen. Planen att mötas upp hela gängen vid entrén höll också så efter ett kramkalas så gick jag vi upp en trappa och shoppade loss på Les Mills kläder – jag skulle inte shoppa då jag hunnit fixa allt sånt dagen innan. Den planen sket sig också och mitt kreditkort hade inte ens blivit kallt från dagen innan och morrade i plånboken….
20130921_084641Det är lite synd att det är så dyrt med träningskläder men mina ursäkter avslöste varandra varför jag skulle ha just den där toppen eller dom shortsen…eller skulle jag ha båda? Körde den gamla klassikern ”jag är värd det här” och sen gick jag glatt iväg till Bodypumpklassen med Sara i mina nya kläder 🙂
Den här klassen är den som kommer presenteras på Worldclass Vällingby nu under vår releasevecka 😀
Förbättring från förra året var dels att man hade plockat fram alla brädor och vikter, det var ett jäkla spring förrut. Sen hade man gjort i ordning scenen i mitten som en cirkel – värsta konsertstämningen!!!! När salen släcktes ner och det hela började så vibrerade hela kroppen – jag kissar på mig vad häftigt det här är!!!
20130921_090333

 

Där var dom, alla förebilder och eftersom det här var första passet och jag skulle köra rätt mycket så var det inga 40 kg på stången direkt, det fanns för övrigt inte så mycket vikter att ta till men det gjorde inget – det går ju att få till rätt bra pump med något lättare vikter också, det är ju just det vi övar på denna termin på mina klasser 😉
20130921_093127Och Glen Ostergaard… vilken grym kille – han är Program Director för Bodypump och den killen jag ser VARENDA dvd som vi får att lära oss av, hjärnan bakom Bodypump – Mr Bodypump himself. Ok slut med idol dyrkan…

Efter pumpen så var min plan att vila ett pass och äta lite för att få energi till första filmklassen – lite pirrigt. Så jag följde med nästan hela ligan till Hovet för att sitta på läktaren och äta, ladda och kika på Bodycombaten – stört häftigt att se så många vara i synk och bara köra JÄRNET – ni som var på Combaten  i går på gymmet kan ju tänka er det här
20130921_102932

 

Skulle bli jättekul att få vara med att se hur det 20130923_214235hela gick till med filmning. Sjukt duktiga är dom att veta exakt på sekunden om dom missade nåt, vart dom stod, vad dom hade på sig, om någon gått av scenen och skulle tillbaka etc. Nu var det inte tal om 100 om tagningar utan vi körde så gott som hela klassen och jag kan avslöja för er Jammare… BodyJam 68 ( i början av nästa år) är AWESOME!!!!
Armbanden = entré biljetten som man köpte för att få vara med på filmningen 😉 Inge fjortisvarning alls på att springa med massa sånna och tro mig – jag var 14 för jag ville ha ALLA!!!

20130923_214039Tyvärr så fick jag inte plats på RPM klassen som började direkt efter 🙁 Så det blev lunch istället. Under lunchen ångrade sig Mikaela och ville inte gå på BodyVive filmingen så jag norpade genast hennes fiiiina lila band och dessutom tycker jag det är lite extra kul att träna med Anna Ask så jag såg till att följa med henne – vinst!
Så här i efterhand kan jag säga att BodyViven var min största mest positiva överraskning. Vilken utveckling av passet – sist jag körde det var det lite ”tantgympa” och med bollar… icke då – det här var utmanande!
Dock fick jag smita efter drygt 45 minuter för att springa tillbaka till Hovet (alla filmningar var i Globen) för att köra nya releasen av GRIT Cardio 😀 Mitt nya favvopass.
Jamen tjena… det var TOKFULLT inne på Hovet och kände mig rätt vilse i pannkakan. Ensam. Inte själv utan ensam. För även om det är jättemycket bekanta ansikten (har ju gått en del utbildnignar nu så man lär känna en del folk) så är det alltid roligare att gå all-in ”med de sina”. Jag träffade dock en bekant (eller han träffade mig!) från Grit Plyo utbildningen.

När jag tog den klassen och när jag såg min GRIT förebild Elin studsa på scenen så —-ja man KAN ju inte annat än att kämpa som ett AS! Började känna mig rätt mör i axlarna och när vi stod i plankan i slutet så var spyan nära – men med bara peppande rutinerade instruktörer om mig så hade jag bra stöd och stod ända in i slutet.
SKÖNT efteråt för som jag brukar säga på mina klasser – man kommer bara ihåg det man INTE gjorde; en liten defekt i våra hjärnor 😉

20130923_214102Kl16.00 slutade Griten och kl 16.15 var det dags för dagens sista pass. Det var dags för det blåa bandet och filmning av RPM 62.
Vid det här laget var jag rätt nöjd med att jag inte hade kört RPM en gång innan 😉
Jag mötte upp Laila i Globen tillsammans med ca 250 andra RPMentusiaster. Lite strul med cyklarna gjorde att vi blev lite sena men sen drog vi iväg. Det är ju rätt häftigt ändå med 250 cyklar och ETT mål – köra skiten ur oss 😉
Jag drog två stycken Gainomax på stående fot direkt efter passet och kände först då att jag låg på minus på matkontot – hungrig!

20130921_201119När jag kom hem var det vara tvätta, värma maten (chili – gud så gott det var!!!)och bonusmålet ; vaniljkesella med banan och nötter 😀 Hade jag längtat efter hela dagen. Dom här dagarna var det inte läge att köra nån direkt strikt diet. Fick faktiskt i mig en proteinbar också – GOTT!
Packa om väskan och godnatt – jag somnade ovaggad!

IMG_20130924_225542Söndag; repris och hämtade upp Anna kl 8.
Idag var det bara filmklasser och dom band jag hade köpt var Bodypump, Bodystep och Bodycombat. Pumpen började kl 9 och Combaten först kl 17.30…lite surt med så lång väntan.
Men det var inte så svårt att övertala Anna att vi även skulle stanna på GRIT Strength filmningen och sen tänkte jag att när jag ändå var igång så varför inteIMG_20130924_225625 köra en CX Worx om det fanns platser kvar 🙂
Jag menar det stod ju faktiskt GO HARD GO HOME på väskan man fick… 😉

 

Så det var snabbt fixat – två nya band på armen och sen bort mot Globen för Bodypumpfilmningen.

STÖRT mycket folk och inte alls som BodyJam eller RPM filmningen. Vi fick med nöd och näppe tag i varsin bräda och dessutom bredvid varandra. Jag tyckte syn om dom stackarna som inte fick nån plats – ni kan ju tänka er hur SUR jag hade blivit då!! Men jag hade nog trott att man hade koll på antal brädor och synkat det med antalet band man sålt – nåt måste ha gått snett.
20130922_091134

Men JAG OCH ANNA fick en bräda och det var en galet häftig känsla att köra denna klass (underbar release det med!)
Lite trångt men det gick och trots all träning i kroppen från gårdagen så kände jag mig stark och pigg!

20130923_214147Blev en rätt kort vila, bara tillräckligt för att flytta oss x antal meter framåt och svida om till torra kläder. Jag hade inte imponerats av Grit Strength som jag fick smaka på när jag gick Plyo utbildningen men jag gör en pudel och tar tillbaka det.
GRIT Strength är tung – den är utmanande, krävande och stört rolig!
Vi kände oss sjukt nöjda med att ha kört två styrkeklasser en söndagmorgon när dom flesta inte ens hade dukat av frukosten !

20130922_112124

Bra tryck i axlar och biceps också – I like 😉

Flyttade fram lådan lite till, la dit mina skor på en bräda och en shaker på brädan bredvid. För när normala folk nöjer sig med en – två klasser för att faktiskt göra något annat av den lediga helgen så byter jag ut sällskapet och fortsätter :p
20130923_214201
Dags för Bodystep med Yvonne. Jag ville köra den 20130922_114934klassen dels för att det säkert är min sista kvartal på ett tag då jag lämnat den klassen och sen för att det är det programmet som jag började med en gång  i tiden, jag vet inte riktigt när faktiskt men jag fick lära mig release nr 52 på min utbildning och nu var det filmning av 95 – you do the math 😉
Det är också dom här personerna som presenterar som jag sett mest och följt mest under alla år. Och självklart blev vi lite Starstrukk jag och Anna när vi mötte Sarah Robinson 😀 Wicked!!!!!! som hon säger när hon kör 😉

Lunch! Nu var jag hungrig! Yvonne åkte hem och jag bytte ut mitt sällskap och mötte upp Mikaela, Elin och Helena.
20130923_213921Tog en kaffe på det och sen var det dags för CXWorx – inte heller ett program jag instruerar så varför inte passa på! Go hard go home var det va 😉
Jag hatar dessutom magträning så det var ett bra tillfälle att få lite extra mage – eftersom den inte fått nåt innan …daaaaaa :p

När vi kom till Globen så mötte vi upp Vladimir också. Vi har faktiskt aldrig 20130922_144906(0)tränat tillsammans nån klass, vi möts oftast bara snabbt mellan klasserna.

Jag önskar jag hann med och kunde gå på den här klassen oftare för den är riktigt grym. Precis den typ av stabilitetsträning och core träning som jag behöver!

Nu var det låååååååång väntan till nästa klass då dagens enda klass som jag INTE hade band till skulle filmas. BodyAttack. Jag kan ärligt talat inte ens beskriva den för jag vet inget om den. Vi körde den en gång på en personaldag och det var så mycket hopp att jag trodde fötterna skulle trilla av! Vladi är i vilketfall som helst helt såld på klassen så vem vet…den kanske kommer till oss så småningom 😉

20130923_214127Dagens sista band

20130922_162812Vad gjorde man utan telefonen…..? Pratade kanske? 😉
Mikaela och jag var rätt nöjda med att vi hade våra teletönter att leka med under den drygt 1½ timmes väntan som vi hade utanför dörren och skulle bli insläppta på dagens sista klass.
20130922_172614Sara mötte upp oss till sist – söta Sara, tycker det är strongt att köra Combat fastän hon är gravid!!!

Det var nära att jag gick hem faktiskt. Jag var inte särskilt motiverad och jag är inte riktigt nån Combatnörd (mest för att jag känner mig jättefjantig när jag står och slår i luften för att inte tala om när jag ska försöka mig på mina sparkar…ehhh…nej..)
Jag har provat med att han handskar på mig men …..nej…. blev ännu större töntvarning och det är så att I don´t do Töntstyle. Bara på mina spinningklasser 😉
20130922_161921

Men det fanns dom som gick all- in. Inte helt förvånande från LesMills Japan – fatta att det fanns en kille från Japan i Sverige för det här eventet!

Det fanns två stycken på klassen från Kina också! Spanien var där, Polen, Baltländerna, Finland, Norge, Danmark… som sagt – för oss gymnördar är det här STORT!

Jag och Mikaela körde dock utan handskar och när vi väl var på plats så var jag 20130922_172637_1nöjd och glad att jag stannade kvar och förtjänade mitt gröna fjortisarmband 😉

Och om inte annat så fick jag tillfälle att använda mitt nya coola träningslinne… inte för att det inte kommer fler tillfällen men… ja..äh… ni fattar
Linnet är coolt. Punkt. 🙂

Jag har bara delat med mig av ett axplock av alla dom bilder jag tog. Det finns hur mycket som helst på nätet och har ni Instagram så sök på #lmnsuper så får ni upp rätt många 😉

Som jag skrev tidigare så skulle det här eventet inte vara lika roligt om vi inte var ett sånt skönt gäng på Worldclass Vällingby som håller i hop. Hela söndagen speciellt visade att det är inte bara att träna i den här miljön med alla dessa tusentals likasinnade som är roligt utan att även få tillfället att träna tillsammans med sina kollegor som man normalt bara hinner säga ett par få ord till mellan klasserna. Att få tiden att både umgås och träna. Det har varit minst lika stor behållning som själva conventet.

Ett STORT VARMT TACK till min goa chef Mia som varje år bjuder oss på detta!

20130923_215133Jag hoppas jag på något sätt, utan att låta som en idoldyrkande fjortonåring eller helt hjärntvättad i LesMillskyrkan och dess tro för den delen, kunnat dela med mig lite av den härliga stämning och träningsglädje som Super Saturday/Sunday varit för mig och som jag fått nöjet att vara delaktig i. Och som jag framförallt är redo att dela med mig av fysiskt genom mina klasser på
Worldclass Vällingby 😀

 

GO HARD GO HOME – vi ses!
20130922_185214

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *