Älskar måndagar!

Varför plåga sig med söndagsångest för att en ny vecka börjar?
Det kan väl i och för sig vara så att det funnits mer eller mindre roliga veckor och kanske även perioder när man inte riktigt trivts med sin sysselsättning.
Korten på bordet; det är nog väldigt få förunnat att tycka det är superkul att gå till jobbet varje dag men om det nu är så illa att man plågar sig med ångest under sin lediga dag så kanske man bör ta sig en funderare …

Om nu inte möjligheten finns att byta sysselsättning av olika anledningar så vänd fokuset. Vänd och fokusera på det som är roligt istället!
Finns det nåt roligt med måndagar….?
Drar till med en klyscha av högsta kvalitet – ”det blir vad du gör det till”

För min del har jag sedan flera år tillbaka bestämt mig för att inte utsätta mig för måndagstrafiken – jag avskyr verkligen att sitta i bilkö. Det är finns en del saker i livet som jag tycker är totalt slöseri med tid, vissa saker kan man ju försöka eliminera helt med lite planering. Värre är det med typ tanka bilen eller gå på muggen (skita för att tala i klartext) – fullkomligt slöseri med tid men tyvärr ett nöd(!)vändigt ont som man bara måste spendera några minuter på.
Hmm tillbaka till sköna måndagar.

Jag har alltså valt att jobba hemma på måndagar, otroligt skönt ur många aspekter. Bästa starten på veckan.
Andra positiva saker med måndagar är mitt måndagspass – Måndagsklubben featuring Ulrica- 75 min högintensiv intervall spinning. Mina lungor är pygmésmå och benen tunga som cement men vad fan gör det när endorfinerna gör en hög för hela veckan!
Jag har försökt att beskriva den eurofori som infinner sig hos mig när jag är mitt i passet. Den adrenlinkick det ger mig när jag får upp min egen puls så högt att det knappt går att få ur sig en väsning och ändå hör mig själv sjunga så falskt man bara kan i headsetet…yla kanske är en bättre beskrivning 😉 Den enorma glädje som infinner sig hos mig när gensvaret iform av glada rop, pushande ”kom igen nu då”, stönande som ljuder i salen under intervallerna. Glöden i medlemmars ögon när det kommer en medryckande låt.
Den tillfredställelse det ger när medlemmar kommer och berättar om sina resultat, hur trötta och nöjda dom är efter passet.
Jag skulle kunna fortsätta så här flera sidor…bara överösa med superlativ!!

Jag har gjort flera inlägg över hur Worldclass och då speciellt mina spinningklasser berikar mitt liv.
Och det var faktiskt så att under en period av mitt liv så var det bara tack vare dessa klasser (torsdagsteamet) som gjorde att jag orkade hålla näsan över vattenytan – när verkligen ingenting i mitt liv var roligt och det enda som höll mig uppe var just dom 75 minuterna i veckan, dom minuterna som jag fick vara mig själv, när JAG fick tillbaka positiv energi.
Tänk vad lite vi vet om varandra ändå?
Jag tror inte att någon på mina klasser kunde någonsin förstå hur illa det egentligen var och hur mycket deras närvaro, gensvar och positiva energi hjälpte mig genom en enorm kris. Och hur skulle dom kunna veta, inget man direkt inleder sin klass med – ”Hej Jag heter Ulrica, idag ska vi köra intervallspinning och jag mår crap, min självkänsla är sönderstyckad, det finns absolut inte ett skit i mitt liv som är kul men skit i det nu kör vi!” – nja det är väl knappast att leverera en upplevelse.
Eller jo det är det …men inte nån positiv sådan 😉

Det skulle om möjligt varit min söndagsångest igår då. Två år sen som helvetet som egentligen skulle vara ett paradis började. Allt som till en början var ett rätt oskyldigt sms.
”Hej är det du som är Ulrica i Body? ”
419767_248271461919449_1267269553_nJag var med i januari numret av tidningen Body i ett reportage och ni som har sett bilder från tävlingarna tidigare vet att man är hyfsat avklädd på dom, spraytannat och inoljad… jamen – VEM skulle inte tagga på dom bilderna 😉 ?! hahaha mitt absurda fritidintresse 😉
Detta till synes oskyldiga sms som var början på ett förfall, mitt. Ett djupdyk rakt ner i Destruktionens gap och där det tog mig nästan ett år att bända upp käftarna och komma ut. Den perioden när mitt 75-minuters team fick mig att le och överleva.
Låter det destruktiv och dramatiskt..? Ja kanske lite men inte osant på något sätt. Det var rätt många år sen som jag bestämde mig för att det får vara slut på tjafs och tråkigheter i mitt liv, jag vill ha kul, jag vill ta tillvara på varenda minut och ha roligt, nej man skrattar inte varje dag men det är inte så att man inte känner att livet har nån mening.
Om detta ska jag skriva ett längre inlägg om , värt att dela med sig för jag är övertygad om att flera känner igen sig och kanske någonstans därute kan min berättelse hjälpa någon annan ur träsket av medberoende och mer eller mindre psykisk misshandel – det kommer liksom som en ”bonus” levererat av missbrukaren.

Hmm vad positivt det här blev nu då?!  Jag som började med att spotta ur mig alla superlativ över mina härliga torsdagar numera måndagar. Mina 75 minuters spinning – där mitt mål är att inte leverera en upprepning utan en ny upplevelse varje vecka och min inspiration kommer från mina härliga medlemmar som är där och delar den med mig!

Dagens middagstips är Tonfisk lasagne – alltså så STÖRT god. Från min köksbibel Muskelmat. Nu gillar inte mitt lilla hjärta tonfisk så i morgon ska jag prova göra den med makrill i tomatsås 🙂
Receptet finns under receptfliken

Over and out – nu blev klockan föresent IGEN. Mitt time management suger !
20140209_142630

6 Responses to Älskar måndagar!

 1. Vad kul med recept!!! 😉 tack!

  • motivationsbloggen.se

   🙂 eller hur! Tänkte faktiskt på dig, tänkte du skulle bli glad 😉
   Tack för att du inte givit upp att följa bloggen- betyder mycket!

 2. Hm… ska nog köpa ”Muskelmat” 🙂

 3. Ulrica, det finns ingen annan som får igång hela klassen som du gör.
  Jag bara älskar när du sjunger och dansar mitt i klassen! 🙂
  Och dom där 75 minutrarna går i ett nafs!!!
  Du e så duktig på det du gör.

  • motivationsbloggen.se

   🙂 åhhh vad gulligt att få dom här raderna av dig just ikväll , dagen innan mitt sista 75 min pass på ett tag <3 !!!!! Tack snälla fina för att du skrev KRAAAAAMAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *