Ibland räcker bara en positiv sak

Sjuk varmt och kvavt har det varit i natt, jag har legat som en jävla elvisp och skruvat på mig! Vid tretiden var jag nära på att ge upp ! Lilla hjärtat låg och skruvade på sig också.

Måste ha somnat vid trebläcket någonstans för att sen vakna vid fem och fåglarna (som redan börjat smågnola vid tre…sover aldrig fåglar?!) hade livliga diskussioner utanför mitt fönster. Kändes som att dom hade en förstärkare nerstoppad i halsen också!
När klockan ringde vid 6 så var jag ju mer död än levande. Men det var bara att gå upp för hur trött jag än är så tar jag verkligen tillvara på den tiden som jag har med mina tjejer nu när jag fn inte jobbar. Det är en LYX för mig (och för dom) att kunna få göra frukost till dom varje dag även om jag kan bli galen på lilla hjärtat för att hon inte kommer ner i tid och kan äta frukost i lugn o ro. Någonstans har jag ändå full förståelse för henne då jag själv ALDRIG åt frukost under skoltiden.
Och för att undvika diskussion och få höra mantrat från mina föräldrar om hur viktigt det är med frukost innan skolan, preciiiiis som jag gör idag 😉 , så drog jag ett tunt lager filjmölk i en skål och la i diskmaskinen. 🙂
Idag kan jag fasen knappt gå utanför dörren utan att få i mig något! Det är en pina om man måste fasta innan några blodprov eller som vid operationen. Jisses jag är grinig då!

Så jag gjorde frukost till lilla hjärtat och packade ner en liten fruktpåse till henne. Visste ju att hon inte skulle hinna mamma som jag är.. och kände mig som värsta house-wifen 😀 Mina stora hjärtan… vart tog alla år vägen?
Jag blir sentimental….

Stora hjärtat kom upp en dryg timme senare och för henne var det en stor dag – dagen D – eller dagen U. U för uppkörning.
Som jag har tjatat (då var vi där igen, precis som mamma o pappa, mest pappa dårå på mig) att hon sak passa på och ta det här körkortet innan skolan slutar.
I januari och februari körde vi en del hon och jag men efter att morfar skaffat handledarintyg så har dom två regelbundet kört varenda vecka.
Fick tag i en riktigt bra Trafikskola som ligger precis här – Labyrint trafikskola – och den kan jag verkligen rekommendera!
Hon fick 4 lektioner av mig, fixade riskettan och risktvåan (kände mig asgammal när jag berättade att på min tid hette det Halkkörning) sen har allt rasat på !
Vips hade hon bokat uppkörning!
Ja teorin…den pluggade hon och kompisen intensivt i två veckor – skrev och klarade båda två.

Kl10.50 i förmiddags var det dag, i Sollentuna. Jag rös i hela kroppen när hon en knapp timme senare ringde och berättade att hon klarat uppkörningen – mamma jag har körkort! Så himla bra jobbat att fixa det på inte bara så kort tid men även på första försöket. Hon tog bussen hem till mormor och morfar, som bor inte långt ifrån uppkörningen och överraskade dom. Morfar blev så himla glad, han bara sprang fram och tillbaka sa Frida. Dom bjöd på lunch och sen kunde Frida ta bilen från dom till sin kompis.
Jag har ju sparat min gamla pärla när jag köpte min Volvo just för att Frida skulle kunna ha en bil och köra omkring i hur mycket hon vill när hon väl fått sitt körkort. Ibland tror jag varken hon eller vissa i omgivningen förstår vilken förmån det är att få ha en egen bil från den dagen man får körkort och framförallt hur viktigt det är för någon som just fått sitt körkort att verkligen nöta körning så man blir ännu mer säker.
Jag känner en enorm lycka att kunna ge henne den förmånen. Att jag har haft möjlighet att kunna övningsköra med henne så mycket, att hon har en morfar som ställt upp så mycket som han har gjort. Det är inte självklart på något sätt, det är dyrt och det kostar både tid och pengar. För mig har det inneburit vissa uppoffringar självklart – som typ att byta ut min Volvo mot något nyare 😉 Men egentligen…uppoffring, nej det är det inte. Det är en prioritering jag har gjort och jag ångrar den inte en sekund. Men det finns dom barn där föräldrar inte har något bil, kanske inte ens något körkort, eller ännu värre där föräldrarna misskött sig så i trafiken att dom faktiskt inte får godkänt handledarintyg pga ex upprepade rattfyllor. Förutom att du är en kass förebild för ditt barn så har du inte ens möjligheten att hjälpa ditt barn att få körkort. Rattfylla är för mig det vidrigaste man kan göra
Att kunna ge mina barn möjligheter när jag kan är något jag kommer sträva efter så länge jag lever – mina barn är meningen med livet.

SÅ idag räckte det med bara EN positiv sak – i dag gläds jag så med min fina Frida och hennes körkort. Firades med läsk , kakor en liten present i form av en giraffmaskot som ska åka med i bilen och ett Kinderägg  – jag älskar mina barn för att dom står för att vara barn fortfarande 🙂 Träffande nog fick Frida en bil i sitt ägg 😉
Ännu mer bonus var det när Robban och Linda kom över en sväng med blommor, grattis och choklad – finisar! Även Lina blev uppvaktad. Och i morgon ska jag upp i ottan och fixa nåt mysigt till min lilla Lina som fyller 17 år 😀 – dags att nanna kudden om man ska upp i ottan!

20140526_181506

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *