KAKA!!!!! DET är positivt :)

Min lista över 100 positiva saker har gjort ett litet uppehåll sen i fredags pga tidsbrist. Tidsbrist för att jag har bakat och firat mitt lilla hjärta som fyller 17 år på tisdag.

20140525_212532Den här devisen ”less is more” eller ”don’t overdo it” som jag annars svänger mig med tycks vara helt bortblåst när jag kommer in i ett ”bakflow” . Dessutom så har jag ju världens härligaste bakbok som jag fick av mina hjärtan i julklapp. Min nya bibel i kontrast till Muskelmat som annars är min primära bibel.
Jäkligt olämpligt att coachen bad mig om en två dagars matdagbok just dom här dagarna 😉 Men det gick rätt bra ändå, man bli liksom inte så sugen på kakor när man står och bakar – inte jag i alla fall.

Tidigare i veckan , i min tristess och mitt försök att vända mitt negativa tänkande hade jag bakat American shortbread, Snickerdoodles och Peanutbutter cookies från boken. På fredagkvällen så bestämde Lina och jag att baka tårtan från samma bok. Då jag inte är ett fan av att direkt kopiera recept från boken så kommer jag hålla lite på dom recepten tills jag hittar dom på nätet någon annanstans eller gjort en personlig twist på dom. Hoppas ni har förståelse för det 🙂
Annars kan jag varmt rekommendera boken för den är helt underbar att bara bläddra i ! Det blev ett helt underbart kakbord med 7 sorters kakor (den 7:e sorten stod min pappa för; Korintkakor som han alltid bakar till födelsedagar!)

Så när hela bordet var uppdukat, mamma och pappa hade kommit och klockan gick… Hmmm jag började fundera lite – vilka hade vi bjudit in egentligen. Min syster skulle väl komma med sin familj (dom är 5 ) , min farbror….hmm hade glömt bonusfamiljen Svedin…attans! Linas kompisar var upptagna… , min farbror hade visst årsmöte i sin förening och Frida jobbade. Där stod vi alltså 4 personer och ett kakbord för något fler personer…
Don’t overdo it for igenom mitt huvud.
Mamma tyckte det var synd att dom hade ätit lunch innan dom kom 😉

20140524_144200

 

Men både farbror och syrran med familj kom till slut. Och syrran mös för hon hade inte ätit lunch 😀

Hett som i en bastu var det ute, min kassa markis stod för underhållningen eftersom den är så felvinklad så alla slår i huvudet i den . Det är tur att jag så här 13 år senare har beställt en ny !

Fortsätter med listan då som avrunda inlägget för idag:
56. Mandelbiskvierna med citronkräm, lyxbullarna och två kakor på en deg finns under recept på bloggen (äntligen lite nya recept! )
57 Jag kan baka en snygg tårta – jag var stört stolt över den och kommer söka alla tillfällen jag kan till att få baka fler tårtor!
58 Fick ett smickrande och väldigt intressant erbjudande och samtal i fredags som kommer fortsätta på måndag, det ser jag fram emot
59 Hade en härlig chat med min goa coach Helen, alltid positiv och får mig alltid att bli taggat till tänderna. Mina fitnesshyss gör jag lika mycket för min egen del som för hennes…eller ja..hur ska jag uttrycka mig. Hennes engagemang är så genuint äkta så man kan inte annat än att bli smickrad!
60 Jag har en rolig spännande vecka framför mig på många sätt
61 BANDAGET ÄR BORTA FRÅN FOTEN – halleluja! Jag kan fortfarande inte få på mig en sko utan att det gör ont men skit i det!
62 Inget bandage= duscha normalt utan påse på foten 😀
63 Hela helgen har jag fått umgås riktigt mycket med min familj – det gör mig lycklig
64 Spontankväll hos grannarna med skratt och skvaller – underbart med sommar!
65 Ätit dom första svenska jordgubbarna – MUMS!
66 Sett nya X-men filmen – såååååååå bra!
67 Köpt mina första jeansshorts i mitt liv – jag hatar mina ben men shorts är rätt skönt ibland…jag kommer inte slita ut dom i sommar för jag hatar fortfarande mina ben men går utanför comfort zone  😉
68 Jag har insett att min mage inte gillar vetebröd, gluten i största allmänhet så det blir en lättnad inför höstens deff.
69 Två träningsfria dagar har gjort min onda axel gott, får se om benen ska få lite stryk i morgon då 😉
70 Blivit överraskande firad av mina fina hjärtan på Morsdag – dom lyckas alltid med det på nåt konstigt sätt.
71 Jag har följt med mitt stora hjärta till vallokalen för första gången – kändes stort!
72 Mitt lilla hjärta skickade en morsdag-länk med tips om vad man ska rösta på efterson jag är så opolitiskt engagerad och hon är superinsatt!
73 Underbart god grillad lax till middag. Så glad att mina barn gillar samma mat som jag. Eat clean!
74 Jag har förstått att det är fler än jag trodde som regelbundet läser mina inlägg! Jag blir så glad!!!
75 I morgon ska jag skriva mer 🙂

Nu kommer jag banne mig inte på mer för jag är trött 🙂

Natti natti friends

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *