Sommarformen tar sig ….inte

Nä medan folk runtomkring mig verkligen toppar sin form, vilken tidning, blogg etc man än läser så är det framsteg överallt så kör jag på formen Z den här sommaren.
Björnen går i ide på vintern, Ulrica går i ide på sommaren. 😉

Nej planen för idag var ju redan satt – jag skulle ju in till stan och träffa Fausta. Få en ego-stund och bli ompysslad. En utflykt! 🙂 Utanför dörren!!!

20140520_084600Började emellertid att vakna till Nyhetsmorgon och tittade på snygg-Martin-Melin (alltså jag började följa killen på Instagram….ögongodis!!) och övriga i nån slags pappa panel, normalt sett när jag jobbar så missar jag det mest av morgontv eftersom jag är tidig på jobbet.
Dom diskuterade barnuppfostran, förbud etc etc . Ett kärt ämne. Hur mycket ska man låta barnen sitta vid datorn egentligen?
Kom på mig själv att tycka Tilde (som jag annars tycker är bra) ställde en rätt korkad fråga om det verkligen var ok att låta barnen leka krig?
Vem har inte lekt Röda vita rosen när man var liten….eller cowboys och indianer för den delen..? Vad är skillnaden? I grunden gäller väl ändå att uppmana sina barn att använda sin fantasi och skilja den från verkligheten.
Nu ska jag inte fördjupa mig mer i det här känsliga ämnet, även om jag har kommit på mig själv att vara ytterst tacksam över att mina barn är så väluppfostrade som dom är, det har inte varit lätt men det har helt klart varit värt det.
Jag behöver aldrig vara orolig för att mina barn ska förolämpa någon vuxen eller att inte ha någon självinsikt. Jag är lika glad för att jag även fast jag var rätt ung och inte alls hade samma skinn på näsan som jag har idag kunde se när mina egna barn inte uppförde sig rätt mot någon annan, barn som vuxen, och inte reagerade med taggarna utåt om någon sa åt mina barn.
Men kanske  det bästa  som kom ut från Nyhetsmorgon den här dagen var killen som vann 100.000 kr på Triss skrapet som skulle lägga ner varenda krona på två resor med sin familj och där Tilde blev så glad att hon sa ”det är det bästa man kan göra, investera pengarna i tid med sin familj”.

Jag kunde inte sagt det bättre själv! För vad är det man bär med sig från barndomen? Minnen. Resor. Upplevelser med varandra.
Jag har lagt ner varenda krona jag har över på resor med mina barn. Fyllt både deras och mitt liv med underbara minnen. Minnen som inga prylar i världen skulle kunna kompensera för.
Själv bär jag med mig lika underbara minnen från min egna uppväxt, alla bilsemestrar genom Europa herrejäklar vilka historier jag har därifrån 😉
Minnen som är bra mycket mer härliga att minnas tillbaka på än att vi hade en VHS spelare först av alla eller senaste TV apparaten. Fan jag tror inte ens vi var bland dom första att ha en knapptelefon hahahaha!
Jag tog min fina sko på mig och knatade till bussen när jag skulle till Faustas fina salong. Även om jag har åtskilliga vänner som erbjudit sig taxitjänst även på dagtid så kände jag att jag ville komma ut och röra på mig lite. KÄndes riktigt bra! Började smått fundera på om inte en liten morgonprommis skulle vara på sin plats snart. Det gick snabbt över efter att fått ont i vaden av den där skon och ännu mer ont i ryggen av att man blir sne. Ja ja… jag hade iaf inte behövt att ta någon alvedon – vinst! 🙂
Jag har säkert ett 100-tal olika nagelack, alla har vi våra laster, men efter att ha fått testa gellack hos henne och insett hur lätt det är att få nagelack som håller mer än en vecka så har jag blivit vansinnigt bekväm med det. Jag kan ju fortfarande använda mina lack över och ta bort det fastän gelen sitter kvar.

20140520_131903Mysigt och min lyx är det att få dom här timmarna hos Fausta. Att bara bli ompysslad och sen bonusen… massagen!

Alltså jag spinner som en katt när hon sätter igång !!! SÅ skönt – alltså handmassage, lika skönt som när nån killar en på ryggen eller få skalpmassage åhhhhhh vad skönt!

Undrar om min kompisträff imorgon kommer innehålla massage också – vore ju hur lyxigt som helst 😀
Fick skjuts till VÄllingby på vägen hem så jag kunde handla lite och tog bussen igen, saknar min bil men bussen funkar ju bra när solen skiner , man inte har brådis, inte åker i rusningstid och bussen står inne så man slipper vänta 😉

När jag kom hem orkade jag inte ens packa upp kassarna. Av med slalompjäxan från foten, ta alvedon och sen lägga sig ner. Antar att jag chockade min fot rätt bra med den ”lilla utflykten” . Och sen sov jag….i över 4 timmar. Men seriöst.
Jag kommer se ut som ett Z den här sommaren om det ska fortsätta så här.

Inte fick jag i mig nån vettig mat heller. Tog två av mina glutenfria frallor från frysen. Tog ut hela påsen och kastade dom som var kvar. Det är ju fanimej ett straff att äta dom där! 🙁

Ja så jag satte igång med mig lilla födelsedagsbak. Förberedde småkakorna som ska serveras på lördag.  Två kakdegar ligger i frysen så dom kommer jag baka ut på lördag – nån slags havredeg som bas där ena delen smaksatts med tranbär och apelsin och andra delen med citron, mandel och choklad. Blir dom goda så lägger jag ut receptet 😉
Sen blev tre kakor från min underbara julklapp från tjejerna – United states of cake – Brown sugar shortbread, Peanutbuttercookies och snickerdoodles (som inte alls har något med snickers i sig). Man märker när det är amerikanska kakor man bakar när det 1. inte blir särskilt många på en smet 2. Kakorna är stora som en måltid!
20140521_00050720140521_00132020140521_000534

Imorgon kommer städerskan så det är väl dags att krypa till kojs. Appropå städning…. låg och halvsov till den engelska versionen av Rent hus. FY fan vad 20140520_170852vidrigt. Dom var hemma hos en man som hade så mycket skit hemma så det tog en hel stab med folk att bokstavligen gräva sig fram och kasta allt i huset över 6 timmar. 4,1 ton skräp. Seriöst?
Han hade inte varit i sitt kök på 8 år…. ni kan tänka er kylskåpet. Tom katten hade övergivit honom!!! Vidrigt.
Det hade börjat gå utför för honom iom att hans tjej gjort slut. Man kan ju bara spekulera i varför….

Två underbara , förtroende ingivande mail från livet utanför soffan har verkligen värmt mitt hjärta idag – ni vet vilka ni är och jag tar värmen, omtanken och framförallt förtroendet till mig långt in i själen!!! <3

Natti natti friends!

 

2 Responses to Sommarformen tar sig ….inte

  1. Lena Lekebjer

    Jag älskar att läsa dina blogginlägg Ulrica <3
    Strongt att ställa sig och baka kakor när man har så ont i foten. Jag hade nog köpt mina. Du är såå beundransvärd.

    • motivationsbloggen.se

      <3 Lena! Man får göra sånt som man tycker är kul för att hålla humöret uppe. Var ju tvungen att smaka. ..alltså skjut mig vilka smarriga och FETA kakor ;) Kraaaam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *