Varför vill man tävla i Bodyfitness?

Tro mig  att jag har ställt mig den frågan många gånger. När man redan innan har komplex för sin kropp i vissa hänseenden och samtidigt har accepterat att min kropp är stark och funktionell.
Ja det är väl sinnet, humöret och dagsformen som avgör hur man egentligen känner sig.

Hursom helst så är det väl rätt korkat att ställa upp i en bedömningssport då. Där man bedöms på symetri. Där man deffar ner sig till ett minimum av kroppsfett för att få fram muslernas synlighet.
Vad tusan är det som driver mig till det?

Det går inte riktigt att förklara. För mig har själva utmaningen i början varit att testa och ställa min målmedvetenhet på prov i något som inte bara sker under ett lopp eller en tävling utan som spänner sig över en längre period. Att det här sedan skulle komma att bli mer eller mindre min livsstil – jag erkänner… jag GILLAR det här.
Därmed är det inte sagt att jag inte gillar god mat, gott vin och härliga bakverk 😉

Jag gillar att ha min ”mamma” min coach och in vägledare Helen som ser över mig, som styr och bestämmer olika skeden längs resan. Jag gillar det som händer med min kropp, det som händer vid olika typer av intag av mat, dryck , träning.
Att det här påverkar mitt liv, mitt sociala liv, är det inget snack om och jag kan så många gånger ödmjukt TACKA alla mina fina vänner för det överseende dom har, den hänsyn dom visar och den respekt för mitt val.
Min kärna av vänner, min utökade familj och min familj – ni är fantastiska!!!

Jag har nog flera följare på gymet längs min resa och mina tävlingar än jag förstår. Ibland kommer det fram folk och pratar med mig och frågar som jag absolut inte kunde tro ens visste att jag höll på med dom här hyssen. Det är enormt roligt, inte ur ett ego-boost perspektiv utan för att det innebär att jag någonstans väckt en tanke, en inspiration hos folk runtomkring mig.

Jag hade ett snack med Helen i helgen. Vi har börjat smida planer och upplägg. Nu ser jag fram emot förändringen, framstegen och resan fram till Luciapokalen 2014!

Varför vill man tävla i Bodyfitness/Bodybuilding?
Om ni inte redan sett den så se den här halvtimmen med Kalle Zachari Wahlström (nej vi är inte släkt 😉 ) Den beskriver allt otroligt bra och ROLIGT!!!! Jag höll på att skratt i hjäl mig stundtals!
Den är bra, den är beskriven ur ett bra perspektiv av någon som aldrig hållt på med det här tidigare.
Är detta en sund sport? Stundtals inte alls, rent av farlig ibland. Är det värt det? För mig; alla dar i veckan 😉

http://www.svtflow.se/video/1929194/avsnitt-1-bodybuilding

Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *