Välj från hjärtat – engagemang

20140630_084945Det har gått drygt 3 månader sedan jag började träna för Kenny Dahlström aka Strävan på FB.

Jag träffade Kenny förra sommaren via min kusin Sussi som då gick utfallsgång med honom i Vasaparken, en gratisträning han körde med dom som ville på onsdagar.
Jag kan ärligt säga att jag är rätt impad av Sussi vars kontaktnät inom fitness och kroppsbyggning fullkomligt galopperat iväg och vidgats och då också med Kenny.
Alltså första gången jag såg dom på bild så tog fördommarna över direkt – ett muskelpaket lika bred som lång typ. Scary…
Enda kontakten jag haft med ”dom killarna” var i högstadiet (backa bandet till mitten av 80-talet) och vi hade en idrottsdag där vi var några som valde styrketräning på det lokala lilla källargymet i Edsberg. Fråga mig inte vad dom hade knaprat för något men det var ena riktigt Belgian blue tjurar som satt utanför gymet , rökte och drack kaffe.
Tillmötesgående?  – Nej
Trevliga? – Nej
Visade oss 15-åriga rookies hur och vad vi skulle göra? – Nej
Skrattade dom åt oss? – Ja
Gick vi någonsin tillbaka? – Nej

Så – när jag såg bilden på Kenny och Sussi i Vasaparken fick jag lite av en flashback från 80-talet (sorry Kenny!!!)
Ett kraftpaket, en bodybuilder….en sån som jag försökt undvika sen tonåren och en sån som gjorde att jag aldrig gick tillbaka till gymet. Tyckte nog att Sussi gått liiiiite för långt i sitt nätverkande inom fitness.
Men nu är det ju så att lite har väl självkänslan vuxit sen 15-årsålder. Och sen har ju jag och Sussi följts åt genom livet i så gott som allt (både gott och ont) så va fan – kan hon träna för Kenny-the-musclebuilde så ska jag inte vara sämre!!!
Och alla vet vilka under utfall gör för lilla rumpestumpen 😉

Så jag åkte till Vasaparken och var supernervös. Tänk om det är en hel hög med styrketränande muskelberg där och så kommer jag ?! ehhh nä kände mig inte jättekaxig.
Men försöker skaka av mig det och går fram för att hälsa.
Där står en man och smäller av VÄRSTA leendet, säger Hej Ulrica och ger mig en bamsekram! Eh…okej det var ju inte riktigt vad mina fördomar hade förberett mig på.

I drygt en timme gick vi igenom teknik, gick utfall och peppade varandra. Avslutade med några high five:s, klapp på axeln för att vi var så bra och ett gruppfoto.
Jag gick tillbaka några gånger till innan vinteruppehållet och det var nära tävling för både Kenny och mig.

Efter det har jag följt Strävan på FB där han lägger ut både träningsinspiration, videoklipp med inspiration av dagens pass men kanske framförallt Matlådefestivalerna !
I våras /somras, minns inte riktigt, så gick han ut med att han startar upp PT verksamhet. Nämen strålande!!!
Här är en inspiratör som vet exakt vad jag går igenom, vilka mina mål är inom fitness, vet lite om mina bedömningskriterier etc etc. Som tjurfäktarna i Ferdinand ; ” Honom ska vi ha!!”

Jag träffade Kenny för en konsultation, bara där blev jag ju helt övertygad om att det här var rätt. Här har vi en PT som tar en timmes tid till att verkligen gå in på djupet med vilka är mina mål, vart är jag i träningen idag, styrkor och svagheter etc. Jag köper ett PT paket av honom och vi sätter ett schema om att kickstarta 3 ggr/vecka för att sätta alla övningar, teknik .

Som sagt nu har det gått tre månader och jag kör fortfarande med Kenny. Dyrt? Njae – det är väl en fråga om prioritering anser jag. Men om man jämför PT med PT så är svaret nej. Säljare av tjänster själv så hävdar jag att kompetens kostar.
”If you pay peanuts you get monkeys” – jag är inte intresserad av nån halvmessyr, I want the real thing. I want the muskelknutte.

Vi har roligt när vi tränar jag och Kenny. Jag har vuxit enormt mycket framförallt mentalt. Min självkänsla för vad jag kan åstadkomma har utvecklats med den vägledning jag har fått och min syn på styrketräning har vänt likte en kompassnål från Öst till Väst.

Det som kanske var mest stimulerande för mitt egna lilla ego var väl den feedback jag fick från Kenny att han tyckte det var så roligt med mig att han själv ville träna med mig – say whaaaat?! Moi!?
Så det gör vi nu sedan ett tag tillbaka, jag och Kenny kör rygg tillsammans på måndagar, sen har vi kört några benpass tillsammans också. Fortfarande finns det tillfällen där Kenny kör ren PT med mig.
Och vi tränar alltid tidigt på morgonen (fast om jag hade fått bestämma hade vi kört ännu tidigare men gymmet öppnar ju inte förän kl 7….. 😉 ) .
Jag erkänner villigt att jag blir mäkta stolt över mig själv när någon som kan så mycket om styrketräning säger att jag har grym teknik, att jag är stark, när han filmar mig och lägger ut på Strävan. Det gör mig stolt.
Och framförallt – vi har roligt. Tillsammans.

Så vad jag egentligen vill ha sagt med den här låååååånga historien är hur viktigt det är att hitta någon man trivs med, någon som du känner att du får rätt ENGAGEMANG ifrån.

Det är ju ingen hemlis att det är rätt ”inne” att ha en PT, en coach hela den här fitnessbubblan är rätt trendig (ska aldrig göra det här mer….vill ha choklad och ett glas vin tack!) . Och när något är trendigt kommer genast massa oseriöst skit.
Jag blir så glad när jag vet att INGEN av våra PTs på Worldclass i Vällingby står med mobilen och fibblar lika glad blir jag när jag ser Kenny med andra klienter eller när han kör med mig att det är 100% fokus på mig, inte vad som händer i gymet eller några andra kunder/klienter.
Jag har själv tidigare upplevt PTs som håller på med mobilen, skojjar runt i gymmet med annat folk och som egentligen har rätt dålig koll på vad jag gör eller vilket upplägg jag ska köra. Det är rätt uppenbart att passet konstrueras under passets gång med diverse olika discoövningar. Fullkomligt värdelöst.
Nu senast såg jag en PT som hade upplägget i sin mobil till sin klient. Men seriöst…. är telefonen på flygplansläge då så du inte ser inkommande mail, fb uppdateringar, instagram etc etc… ?
Jag har en egen bok hos Kenny 🙂 När Danne (POLO Träningslösningar) körde med mig hade han en logg och skrev alltid ut ett papper till mig, Nico körde alltid papper och hade alltid förberett ett pass innan – ingen betänketid på vad vi skulle göra som nästa övning för han visste.

Så välj från hjärtat och själen vad som känns bäst, känns det oseriöst så byt! Det finns verkligen ingen anledning att slänga ut massa tusenlappar på någon som visar ett halvt engagemang och som snickar ihop något i mobilen på väg till gymmet,  som är mer intresserad av sin egna spegelbild och vad som händer i gymmet än  på dig.

Jag har ju tränat med Nico tidigare också på Worldclass Vällingby – vad hände där då? Varför tränar jag inte på den anläggning där jag jobbar?
Ja det var väl just det som var grejen; jag jobbar där. Jag ville dels komma bort från min arbetsplats när jag ska träna själv (för jag snackar för mycket så det blir så långa pass när jag ska snacka skit med alla kunder 😉 ) och sen för att det passar mig bäst att träna tidigt på morgonen. Inget ont om Nico alls alltså , tvärtom han är grym och vi klickade också väldigt bra men jag vill träna kl7 eller tidigare på morgonen så det här passar mig bättre.

All happy?
Politeness-has-become-so-rare-that-some-people-mistake-it-for-flirtationJa jag är i alla fall jättehappy. Jag vet att många blivit nyfikna på vad och med vem jag tränar med och jag kan lätt rekommendera Kenny och att han är väldens snällaste, ödmjukaste. Tillmötesgående och anpassar sig efter kundens behov och mål utan att för den delen begå våld på sin egen tid.
Det tråkiga i det hela är väl kanske alla töntiga kommentarer på sociala medier som kommer upp när man umgås med en man.
Jag har anlitat en PT. Jag köper en tjänst.
Till min glädje (bådas hoppas jag) så har det vuxit fram en rolig social vänskap en träningskompis på samma nivå och mål som jag men det ska några tomtar bakom ett tangentbord såklart förstöra genom att komma med kommentarer av sexistisk karaktär på dom videoinlägg som gjorts, om rösten , om ljuden, om bilder. Jag får insinuationer om ”vad är på gång med dig och Strävan”? (bara där är man ju borta…killen heter ju Kenny inte Strävan for crying out loud!) , jobbar du för Strävan? ehhhh?
Dom här tomtarna måste leva ett rätt ensamt liv eftersom man så lätt fullkomligt skiter i att respektera mig som individ, Kenny, hans roll som PT,  våra respektive familjer….. Jag undrar om någon av dessa töntar tänker tanken på vad mina tonårsdöttrar som följer Strävan tänker när dom läser det som skrivs ibland om deras mamma…. ?
Så newsflash assholes – man kan vara V Ä N med någon av det motsatta könet, prova någon gång, du kanske blir förvånad 😉

Efter ett 4 veckor långt ryggskott körde jag äntligen marklyft igen, träffade Kenny en sväng som var där med en supertrevlig klient, Lena. Lena och jag babblade på som tusan i morse innan Kenny hade kommit (för jag hängde på låset en halvtimme innan gymmet öppnade.. hmm ). På måndag kommer vi peppa varandra genom stångrodden, sen kör vi nog lite olika men what the heck… är inte det tjusningen – att ha funnit sig så tillrätta att man kan sy i hop sitt egna och köra på det man själv bestämt (okej…jag menar det program som han satt upp för mig hahahah men nästan tänka själv…lite…okej, genomföra bara då 😉 )
Jag ser fram emot att Legion Strävan sätter igång – för den som inte har tid att boka PT, som inte bor i Stockholm kanske, som vill ha en bra grund och ett team för att komma igång med styrketräningen) .

Alla härliga träningsbilder jag själv har i telefonen, min lilla smygfilming av Kenny (när han inte gör basövningar 😉 ) och massa annat skoj sitter kvar i mobilen för att ”nån” har snott min datakabel till telefonen. Den där ”nån” alltså… vänta bara tills jag får tag i dig 😉
Imorgon blir det inga basövningar utan ett fullbokat Bodypump pass med Anna på Worldclass följt av en spinning workshop resten av dagen – I´m loving it!

Natti natti friends – tack för att ni orkade läsa 😉

 

 

One Response to Välj från hjärtat – engagemang

  1. ”Så newsflash assholes – man kan vara V Ä N med någon av det motsatta könet, prova någon gång, du kanske blir förvånad 😉 …”
    Väl sagt! Den person jag skulle kalla för närmsta vän är just av motsatt kön till mig själv. Hon är numera boende utomlands men kontakten är lika nära fast glesare…

    Och vad gäller datakabeln: finns att köpa extra, ett gott råd 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *