Kardemummakaka

20130902_173530Ännu ett recept som jag lånat basen från Muskelmat som jag har modifierat lite, tagit bort och lagt till lite beroende på vad jag hade hemma.
Blev ju HUR god som helst 🙂
I orginalreceptet är det färdig kryddmix Pepparkakskryddor man använde – här är det ju bara att låta fantasin flöda!

16 skivors kaka

  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 dl sötningsströ
  • 200 g lättkesella
  • 2 dl Bake Pro (naturellt bakprotein utan smak, finns att beställa på mmsports.se)
  • 1 dl sojamjöl (sojamjölet är fett och gör kakan fluffig)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker (smaka på smeten så du får smaken som du vill)
  • 2 msk pepparkakskryddor eller vad man nu vill ha för smak, jag hade som sakt kardemumma men tog nog lite för mycket, den blev stark!
  • 1 msk flytande laktosfritt margarin till formen
  • 1½ msk vetegroddar till formen
  1. Vispa samman ägg och sötningsströ. Tillsätt resterande ingredienser och vispa samman tills du får en jämn smet.
  2. Smörj en 1½ liter brödform i teflon med margarinet och bröa med vetegroddarna
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i 45-50 minuter

Det kan tyckas lite ”overkill” för någon som inte är så inne på det här med proteinpulver och sånt men Bake Pro är verkligen något jag kan rekommendera att köpa hem och lägga till i skafferiet. Vill man inte beställa från nätet så har MM Sports en butik på Sveavägen.

 

bild

3 Responses to Kardemummakaka

  1. Tack för recept. Nu ska här bakas till eftermiddagsfikat. Tips till pepparkakan
    frosting; 50% Philadelphia ost, 50%kvarg , färsk riven ingefära, Stevia ( smaka hur sött man vill ha det) rivet citronskal, då blir det emfika som heter duga. 😉
    Marie

  2. Uups det ska vara skrin i frostingen
    Marie igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *