Proteinpannkakor på längden och tvären :)

Det finns en hel uppsjö av olika recept på proteinpannkakor. Jag fick dom introducerade förra året och har modifierat receptet rätt många gånger eftersom jag nu i snart ett år äter dom så gott som varje dag istället för bröd. För det ska sägas att det är INTE som vanliga pannkakor utan mer som en ersättare för bröd.
Det bästa med dom är att jag verkligen håller mig mätt. Det sämsta är att det luktar kanske inte så gott om dom 😉

Just nu ser receptet ut så här :

20 g äggula (1 st)
100 g äggvita (ca 3 st )
1 tsk bakpulver
30 gr Body Science Bake Pro (Finns på MM Sports)
30-40 gr Havregryn (är man duktig gör man mjöl av havregryn men det går bra med hela också 🙂 )
10-15 Fibrex (finns bland baksaker i vanliga mataffärer)
5-10 g psylliumfrön (linfrön går också bra men innehåller lite mer fett)
1 nypa salt

Börja med att mäta upp Fibrex och Psylliumfrön i en liten skål – slå över vatten och låt dom stå och svälla i ett par timmar. Jag brukar ställa in det i kylen dagen innan, när jag tar ut dom dagen efter fyller jag genast på med nytt så jag alltid har det klart.

Vispa äggula och vita fluffigt. Häll på övriga ingredienser och vispa i hop.
Stek små pannkakor i en teflonpanna på medelstark värme.
Det är lite meckigt i början men man får ganska snart upp rutin 🙂
Jag brukar få ca 6 pannkakor som jag fördelar på frukost och två mellanmål.

Några varianter :

*Tillsätt lite vaniljsocker
*Krydda med Kardemumma (det levde jag på i slutet av dieten för det smakade kaffebröd 😉 )
*Byt ut havregryn mot sojamjöl eller mandelmjöl
* Under slutfasen på dieten (ca 4 v innan tävling) togs äggulan bort och ersattes med lite mera äggvita)
*På helgerna lyxar jag med lite jordnötssmör och lågkalorisylt 🙂
*BodyScience har en hel uppsjö med gott Casein som man kan ersätta 10 gram BakePro med. Smaker som Päronsplit, Blåbär, Chocolate Almond etc

Enjoy !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *