Tonfisklasagne

20140209_142630

 

Receptet är ursprungligen från Muskelmat, en kokbok från Body, skriven av Hannah Runsten – lyckliga hennes sambo med denna fantastiska matkreatör!

 

 

 

1 portion
(det blir en riktigt stor portion, perfekt efter ett 75 min spinningpass 😉 )

100 g färska lasagneplattor

Fyllning:
1/4 gul lök
100 g tonfisk i vatten
100 g krossade tomater
100 gram lätt creme fraiche (jag tog istället Milda laga lätt 4%)
1/2 tsk timjan
1/2 tsk basilika
1 krm salt (glömmer jag alltid)
1/2 krm peppar

Ostsås
40 gram smakrik hårdost 10% fett
1 dl lätt matlagningsgrädde 4%
salt
peppar

20140209_140324Finhacka lök och blanda samman med resterande ingredienser till fyllningen.

Varva lasagneplattorna och tonfiskblandningen i en ugnsfast form.

 

20140209_142338Riv osten och blanda med grädde, salt o peppar i en kastrull. Värm upp och rör om tills osten smält.

Häll ostsåsen över lasagnen och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min.

 

Så STÖRT god – när jag blir rik ska jag anställa Hannah som min dietkock! 🙂

 

2 Responses to Tonfisklasagne

  1. Verkligen supergod lasagne, använde kvarg och grädde (det som fans hemma) och det funkade bra!

    • motivationsbloggen.se

      Kul att du testade! Måste testa med kvarg. Coops egna är lite rinnigare och inte så sträv tycker jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *