Triss i kyckling

Lättaste sättet att göra i ordning kyckling är i ugnen med diverse kryddor.
Idag var det experiment i köket och 2 av 3 som blev bra får man ändå säga är ett gott resultat 🙂

N1. Ta MYCKET Santa Maria Chicken and Steak krydda, blanda med soja och ner med kycklingen.
N2. Pressa vitlökar, 4 st , blanda med senap av valfri sort och krydda med Garlic and Pepper
Nr 3 Hacka MYCKET färsk ingefära och slå över soja, ner med kycklingen.

20131014_181756
Låt allt stå och dra i minst en timme, gärna i rumstemperatur eller i kylen över natten om man har den tiden.

Ta dock fram kycklingen en timme innan tillagning för att den ska bli så rumstempererad som möjligt – kylskåpskall mat blir torr vid tillagning.

 

 

Nr 1 och Nr 2 la jag upp på varsin plåt och in i varmluftsugnen på 170-180 grader i ca 15-20 minuter.

Nr3 Där bryner jag kycklingen i teflonpanna för att få lite stekyta sen ner i en annan panna där jag hällt på ingefärssojan och lite vatten så får det puttra klart i den. Den här vart suuupergod!

Kycklingen passar perfekt som middag, både varm som kall, tillsammans med en god sallad. Till lunch tillsammans med en bulgursallad  🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *