Filmjölksbröd

Det finns säkert hundra olika varianter på Filmjölksbröd – här är det jag brukar göra. Superlätt, nyttigt och gott (ok liiite sött då med all sirap )
Det är inte så noga med mjölsorterna- har jag inte vetemjöl tar jag något annat 🙂
5 dl grahamsmjöl
5dl vetemjöl
1 dl kruskakli
2 dl vetekross
2 dl havregryn
1 dl rågsikt
2 dl sirap
5 tsk bikarbonat
1 L Lättfil
Lite salt (men det brukar jag glömma.. jag är ingen saltmänniska)

Blanda alla mjölsorter med bikarbonatet och salt.
Häll i filmjölk och sirap och blanda till en smet.

Smörj 2 st avlånga brödformar/sockerkaksformar och häll i smeten

Grädda på 175 grader i 1 timme

Ta ur formarna och täcker med folie.

Grädda i ytterligare 1 timme

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *