1 fläskfilé
Salt
Peppar
1 kruka salvia
Smör
2 dl mellangrädde
1,5-2 msk balsamvinäger¨
1 msk kalvfond, koncentrerad
1. Skär köttet i tjocka skivor. Krydda med salt , peppar och nästan all salvia
2. Bryn köttet på båda sidor i smör
3. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan och strö över resten av salvian
4. Låt allt koka i hop i ca 5 min.
Bruten potatis
Koka potatisen nästan helt klar
Häll av vattnet och ”bryt” den i en ugnsfast form (alltså krossa den så det är halvstora bitar i formen)
Klicka över smör (ju mer desto godare 😉 ) och ta inte margarin här – blir inte riktigt samma sak.
Strö över flingsalt
In i ugnen i ca 10 min på Grill (eller maxvärme , 230 grader)
Nu har jag provat receptet och det gillades av både mig och mina barn, det kommer jag göra fler gånger, gott! 🙂
Vad kul! ! Ja jag måste också prova den sen!