Salviakryddad fläskfile med bruten potatis

1 fläskfilé

Salt

Peppar

1 kruka salvia

Smör

2 dl mellangrädde

1,5-2 msk balsamvinäger¨

1 msk kalvfond, koncentrerad

 

1. Skär köttet i tjocka skivor. Krydda med salt , peppar och nästan all salvia

2. Bryn köttet på båda sidor i smör

3. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan och strö över resten av salvian

4. Låt allt koka i hop i ca 5 min.

Bruten potatis
Koka potatisen nästan helt klar
Häll av vattnet och ”bryt” den i en ugnsfast form (alltså krossa den så det är halvstora bitar i formen)
Klicka över smör (ju mer desto godare 😉 ) och ta inte margarin här – blir inte riktigt samma sak.
Strö över flingsalt
In i ugnen i ca 10 min på Grill (eller maxvärme , 230 grader)

20131109_194415

 

2 Responses to Salviakryddad fläskfile med bruten potatis

  1. Nu har jag provat receptet och det gillades av både mig och mina barn, det kommer jag göra fler gånger, gott! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *